Museet

Når du beveger inn på gamle gården på Vestre Sorken, er det som å komme flere hundre år tilbake i tid. Om sommeren er museet åpent og i prisen får du også omvisning av resten av gården.

Opplevelser og aktiviteter
på gården

På gården kan du nyte stillheten og freden, og bare slappe av og kanskje ta deg et deilig og friskt morgenbad i Femunden. Guiding av gården og museet inngår i prisen for de som overnatter. Men om du ønsker å være aktiv, har vi mye å by på. To små båter er til gjestenes disposisjon. Det er også mulig å leie garn. Og får du fisk, kan vi varmrøyke den for deg. Vi anbefaler også stangfiske i elv -utløpet. 1 km fra gården kan du få leie kanoer og kjøpe fiskekort. ( www.femund-canoe-camp.com) Å mate kalvene er en hyggelig aktivitet for barna, eller kanskje ta dem med på en liten tur rundt odden og avslutte med å grille pølser i nord - enden av gården.

Opplevelser og aktiviteter i området


Området byr på mange naturopplevelser med urørt villmark, reinsdyrflokker, elg, bjørn og et rikt fugleliv. Om sommeren kan du ta rutebåten Femund II fra Elgå (3 mil). Kano kan du leie hos naboen 1 km unna ( www.femund-canoe-camp.com) og ønsker du mer fart kan du rafte i Femunds -elva. Flotte muligheter for jakt i vakker natur. Mengder av fine vann byr på et variert fiske av gjedde, abbor, sik, harr, ørret og røe. Både sommer og vinter. Marikroken seter har åpent hver søndag i juli kl 11 - 15 med salg av setermat, dyr på setra og fortsatt aktiv drift. Kyr, kalver, geiter, killinger og ender.

Gutulia nationalpark


Området og setrene her er nesten et "must" du må få med deg når du er i Engerdal kommune. Den øverste setra har tilhørte Vestre Sorken gård, og var i drift i 200 år fram til 1949. Seterhusene er fredet og restaurert. Denne sommeren er det åpen kafé med salg av kaffe og vafler. Nasjonalparken ligger 20 km nord - øst for Vestre Sorken gård og de 3 siste km går du på en sti langs Gutulisjøen. Femundfestivalen arrangeres av Femund Fiskarlag om sommeren. Her er salgsboder og bla. mye trekkspillmusikk.
Engerdalsdagene
finner sted om sommeren: www.engerdalsdagene.net

Ti toppers diplom


Det er mange flotte fjelltopper å bestige i Engerdal kommune og bestiger du 8 av 10 diplomtopper ( Store Svuku 1416 moh, Elgåhogna 1460 moh, Gloføkkakampen 1326 moh, Sorkvola 1012 moh, Storhøa 1139 moh, Kvitvola 1153 moh, Svarthammeren 1141 moh, Østerhogna 1185, Galtåsknappen 980 moh og Vardfjellet 958 moh), får du diplom. På turistkontoret og overnattingsstedene får du diplomkort som du noterer datoene på. Det inneholder også et lite kart.

Vi anbefaler også en dagstur til Røros som ligger 120 km nord for Sorken.
Flere aktiviteter finner du i en felles brosjyre fra bedrifter som er medlem i Engerdal Næringssenter AS.